Hos Socialt Jobforum er de ansatte i centrum

Socialt Jobforum er Danmarks nye medie- og jobportal for socialområdet og pædagogik. Målet er at gøre jobmarkedet langt mere levende og sætte fokus på job- og karrierestof inden for socialområdet. Nye typer af jobannoncer og en fokuseret søgefunktion skal gøre siden til socialsektorens foretrukne medie for rekruttering og jobsøgning.

”Vi vil vise, at socialsektoren er en branche med spændende jobs, og en sektor, hvor man kan gøre karriere på linje med mange andre brancher,” siger Niels Svanborg, der er direktør og ansvarshavende redaktør for Socialt Indblik, der står bag Socialt Jobforum.

På siden vil der både være artikler om jobs og traditionelle jobopslag, der i en overskuelig søgefunktion bliver vist som korte resuméer. Siden bliver en sektion af Socialt Indblik, og annoncer og artikler bliver annonceret på Socialt Indbliks platforme som nyhedsbrev, artikler og podcast.

”Socialt Indblik bliver hver dag læst og lyttet til af nogle af de mest engagerede ansatte i socialsektoren. Fremover vil vores læsere og lyttere blive præsenteret for annoncer for artikler og jobopslag, som ligger på SocialtJobforum.dk. Sektionen har sit eget domæne og sin egen identitet. På den måde blander vi ikke betalt indhold og redaktionelt indhold på samme side. Det har været vigtigt for os,” siger Niels Svanborg og fortsætter:

”Annoncer er en forudsætning for, at vi kan lave god og uafhængig journalistik. Så når man annoncerer i Socialt Jobforum, støtter man samtidig vores arbejde med at lave god og nuanceret journalistik på socialområdet, så endnu flere læser og lytter med og ser annoncerne,” siger Niels Svanborg.

En anderledes platform

Socialt Jobforum er udviklet efter flere måneders studie af utallige jobportaler og medier, samt samtaler med både ansatte og arbejdsgivere i sektoren.

”Der er så meget mening i at arbejde inden for pædagogik og i socialsektoren. Men alt for mange jobannoncer er uinteressante og handler ofte mere, om hvilke krav arbejdsgiverne stiller, end hvad medarbejderne får ud af jobbet. Det vender vi hos Socialt Jobforum og sætter langt mere fokus på, hvad jobbet giver medarbejderne, og hvilket arbejdsliv de kan forvente,” siger Niels Svanborg.

Der, hvor man særligt vil lægge mærke til, at Socialt Jobforum er en anderledes platform, er ifølge Niels Svanborg på de sociale medier.

”Vi præsenterer annoncer på en levende måde. Vi har en stab af dygtige og kreative folk, der arbejder med at få vores artikler og podcast ud til mange læsere og lyttere i socialsektoren. Det er deres erfaringer, som annoncørerne får del i, når de vælger at annoncere hos os,” siger Niels Svanborg, der understreger, Socialt Jobforum ikke kun en annonceplatform.

”Vi lægger ikke skjul på, at vi med Socialt Indblik arbejder ud fra et formål. Vi ønsker via journalistik at bidrage til at styrke indsatsen for psykisk og socialt sårbare og udsatte børn, unge og voksne. På samme måde er Socialt Jobforum drevet af et formål. Rekrutteringskrisen i socialsektoren er måske en af de største trusler mod velfærden og i særdeleshed mod de mest i udsatte i vores samfund. Her tror vi på, at Socialt Jobforum kan spille en aktiv rolle,” siger Niels Svanborg.